Bezoekers kunnen voor drankjes terecht bij de Groene Engel. (Foto: Thomas Segers)
Bezoekers kunnen voor drankjes terecht bij de Groene Engel. (Foto: Thomas Segers) Foto: Thomas Segers

Vrijheidsfestival in Barbarapark, georganiseerd door Thuis in Oss

Algemeen 2.196 keer gelezen

OSS | Thuis in Oss organiseert op zondag 5 mei in het Barbarapark in Oss een Vrijheidsfestival. Bezoekers van het gratis festival kunnen die dag genieten van onder meer muziek, poëzie, dans, prikkelende gesprekken en de traditionele Vrijheidssoep. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten.

Norah Molenkamp, medewerker van Thuis in Oss en medeorganisator van het Vrijheidsfestival: “Elk jaar op 5 mei vieren we onze vrijheid. Maar dit jaar is het bovendien 80 jaar geleden dat Oss werd bevrijd. Een goede reden om deze dag extra feestelijk te vieren. Daarom hebben we de krachten gebundeld met de Groene Engel, Poëzie Podium Oss en Ons Welzijn om dit festival te organiseren.” Tijdens het Vrijheidsfestival is er onder meer muziek van Turtleback Lane, vrijheidspoëzie van Poëzie Podium Oss en wereldmuziek. Voor de kinderen is er een workshop knutselen en tekenen rondom het thema vrijheid. Ook kun je een portret laten maken en je naam laten kalligraferen.

Molenkamp: “We hopen op veel warme ontmoetingen. Er kan samen gegeten worden, maar ook staat tijdens deze dag het prikkelende gesprek centraal. Het thema Vrijheid wordt uiteraard extra uitgelicht. Daarom vragen we bezoekers om van tevoren antwoord te geven op de vraag: Wat is vrijheid voor jou? De antwoorden op die vraag komen op ludieke wijze terug op het festival. Via www.thuisinoss.com/vrijheidsfestival kun je meer lezen over het festival en antwoord geven op de vraag.”

Het Vrijheidsfestival vindt plaats van 12.00 tot 17.00 uur en is alcoholvrij. Toegang tot het festival is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant