De leden van AV Oss ’78 doneerden houdbare producten voor de Voedselbank Oss.
De leden van AV Oss ’78 doneerden houdbare producten voor de Voedselbank Oss. Foto:

Leden AV Oss ‘78 doneren producten voor de Voedselbank

Algemeen 463 keer gelezen

OSS | Van 8 tot en met 12 april deed AV Oss ‘78 mee met een Voedselbankactie. Deze actie is een initiatief van de KNGU, KNHB, NGF, Atletiekunie, Nevobo, KNKV en NOC*NSF waar sportclubs door heel Nederland aan deelnemen. 

In die week doneerden de leden van AV Oss ‘78 houdbare producten voor de Voedselbank Oss. Ook nodigde de club kinderen van gezinnen die gebruikmaken van de Voedselbank uit voor gratis proeftrainingen. “We vinden het belangrijk dat kinderen en jongeren lekker veel bewegen.”

Voedselbanken helpen mensen die tijdelijk niet rond kunnen komen en te weinig geld hebben om voedsel te kunnen kopen. Maar de maand april is voor voedselbanken een uitdagende maand: de voorraad boodschappen die rond de feestdagen in december werd opgebouwd, is tegen die tijd vaak uitgeput. Marco Leenders, voorzitter van AV Oss ‘78: “Armoede is een onacceptabele realiteit. Daarom steunen we als vereniging de Voedselbankactie van de Sport. Het is mooi om te zien dat onze leden zo gul hebben gedoneerd.”

Naast de inzamelingsactie nodigde AV Oss ‘78 ook de kinderen van gezinnen die gebruikmaken van de Voedselbank uit voor gratis proeftrainingen. Leenders: “We vinden het belangrijk dat kinderen en jongeren lekker veel bewegen. Maar gezinnen die gebruikmaken van de voedselbank kunnen zich vaak geen lidmaatschap bij een sportclub permitteren. Om nu de stap naar onze club zo klein mogelijk te maken, bieden we de kinderen van die gezinnen proeftrainingen aan ter kennismaking. Als het bevalt kunnen ze met steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur lid worden van AV Oss ‘78.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant