Constantia en Juliana Mill vechten samen met Achates, MSH Maasduinen en Vitesse'08 tegen degradatie uit de vierde klasse.
Constantia en Juliana Mill vechten samen met Achates, MSH Maasduinen en Vitesse'08 tegen degradatie uit de vierde klasse. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-Shoot.nl

Ongekend spannende degradatiestrijd in klasse 4H: ‘Nog twee wedstrijden om tij te keren’

Voetbal 2.676 keer gelezen

MILL | Dankzij de versterkte promotie-/degradatieregeling is de strijd tegen degradatie uit de vierde klasse H ongekend spannend. Vijf degradatiekandidaten bevinden zich binnen vier punten van elkaar. Wie daalt er af naar de vijfde klasse en welke twee ploegen moeten de nacompetitie in? De Kliksport-redactie maakte een rondje langs de velden.

Vitesse’08 (27 punten)
Vitesse’08 is de best geklasseerde degradatiekandidaat en heeft in principe aan één overwinning op het al gedegradeerde Sambeek (of VIOS’38) voldoende om zich te handhaven. “We zijn bereid om veel energie in de trainingen en wedstrijden te leggen, maar het moet wel allemaal met meer beleid”, vond interim-trainer Danny Claassen een maand geleden. Vitesse’08, waar ex-prof Niels Fleuren bezig is aan zijn laatste weken als voetballer, verloor haar laatste twee wedstrijden. De vraag is hoe de Gennepenaren met de druk omgaan?

MSH Maasduinen (25 punten)
Op 10 maart verloor MSH Maasduinen met 6-0 bij Constantia, waardoor de fusieclub leek af te stevenen op degradatie. Hoofdtrainer Bjorn Saleming werd aan de kant gezet. Het leidde tot een ouderwets schokeffect, want onder interim-coach Niels Goertz bleven de Noord-Limburgers vijf wedstrijden op rij ongeslagen. Maasduinen treft nog HBV en Achates.

Achates (25 punten)
Achates is de enige ploeg die nog twee directe concurrenten treft: Juliana Mill en MSH Maasduinen. Sven Jurriëns: “We hebben net gewonnen van de koploper (toen nog Milsbeek) en de nummer drie (HBV), dus met onze vorm zit het wel goed. Als onze tegenstander zelf graag wil voetballen, kunnen wij vanuit de reactie toeslaan. In die zin ben ik blij dat met onze laatste twee tegenstanders, die graag het initiatief nemen. We zetten volle bak in op zes punten en directe handhaving.”


Achates heeft de kansen op lijfsbehoud in eigen hand. - foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

Constantia (24 punten)
Constantia is na de winterstop, na Sambeek, de slechtst presterende ploeg in de vierde klasse H. De equipe van trainer Osama Arrogi verloor zes keer in tien wedstrijden en zakte hierdoor onder de streep. “We zijn in al die nederlagen nooit kansloos geweest. We verloren met één doelpunt verschil, terwijl we de kansen hadden om te winnen. We hebben nog twee wedstrijden om het tij te keren”, aldus Arrogi. Constantia, de enige ploeg in het rechterrijtje met een positief doelsaldo (+3), ontmoet nog VIOS’38 en DWSH’18.

Juliana Mill (23 punten)
Juliana Mill neemt op dit moment een directe degradatieplek in. Gezien de vorm van zijn elftal durft trainer Tom van Dalen echter de voorspelling aan dat zijn ploeg daar op 20 mei niet meer staat. “Voor de winterstop haalden we twee punten, daarna 21. In minder wedstrijden! Mensen die onze vorm van de laatste weken zien, denken eerder dat we meedoen om promotie. In de tweede seizoenshelft hebben we laten zien wat we kunnen en ook dat we om kunnen gaan met tegenslag. Daarom gaan we het ook redden, bij voorkeur zonder de nacompetitie”, benadrukt een strijdbare Van Dalen.

De laatste twee speelronden in klasse 4H staan gepland voor zondag 12 en maandag 20 mei. Het belooft alvast een zenuwslopende slotronde te worden.

Programma zondag 12 mei:
Vitesse’08-Sambeek
Constantia-VIOS’38
Achilles Reek-SV Milsbeek
Juliana Mill-Achates
MSH Maasduinen-HBV Beers
SES-DWSH’18

Stand vierde klasse H:
1. SES 20-41
2. SV Milsbeek 20-39 (pk2)
3. HBV Beers 20-33 (pk2)
4. VIOS’38 20-33
5. DWSH’18 20-30
6. Achilles Reek 20-28
7. Vitesse’08 20-27
8. MSH Maasduinen 20-25
----------------------------------
9. Achates 20-25
10. Constantia 20-24
======================
11. Juliana Mill 20-23
12. Sambeek 20-8 (gedegradeerd)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant