Afbeelding

1E: Erp houdt goede vorm vast; SV TOP verliest van Sarto

Voetbal 1.627 keer gelezen

Erp/Tilburg | Erp heeft vanmiddag in eigen huis tegen SC ’t Zand uit Tilburg gespeeld, en het wist de wedstrijd met 4-3 te winnen. SV TOP speelde afgelopen donderdag al, uit naar Sarto, helaas voor de Osschenaren gingen ze met 4-2 ten onder.

Door: Jesse Deckers

Erp wint wederom en is weer springlevend

Erp kreeg vandaag bezoek van SC ’t Zand uit de Tilburgse Reeshof. SC ’t Zand stond voor aanvang van de wedstrijd op een zevende plek in de competitie, dus het leek een moeilijke westrijd te gaan worden voor de Erpenaren. Bij Erp ontbrak aanvoerder Yoeri Vissers, hij bivakkeert momenteel in de Mexicaanse prairie. Erp startte goed aan de wedstrijd, het had vanaf minuut 1 in de mouwen opgestroopt en dat resulteerde in een groot veldoverwicht. De eerste echte kans konden de toeschouwers in de 9e minuut waarnemen, een hoekschop kwam uit de kluts voor de voeten van Tristen Koolen en hij schoot de bal voorbij de doellijn: 1-0. Nadat Erp de voorsprong genomen had, kreeg het meer kansen om de score al rap te verdubbelen, dat gebeurde echter pas in de 29e minuut. Daan van Hoof kreeg in de 16-meter de bal, en hij wist de bal voorbij doelman Wouter Vogels te spelen: 2-0. Twee minuten na de 2-0 werd het 2-1. Wietse van Lankveld kopte de bal uiterst ongelukkig over zijn eigen doelman Dennis van Ballegooy heen, zo kregen de bezoekers meer hoop, maar dat gevoel van hoop werd vlak voor rust door Tom van den Tilaar de kop in gedrukt, hij schoot de bal beheerst binnen: 3-1.

In de tweede helft speelde Erp vrijwel hetzelfde als in de eerste helft, meer de bal en een veldoverwicht. Erp kwam in de 54e minuut dan ook op 4-1 een goede aanval kwam bij Daan van Hoof terecht, en hij schoot de 4-1 kiezelhard tegen de touwen. ‘’de buit is wel binnen’’ gaat rond over het Erpse sportpark. Maar de Tilburgers maken al snel de 4-2 en de spanning leek langzaam terug te komen, al helemaal toen SC ’t Zand de 4-3 binnenschoot, met nog een kwartier te spelen kreeg coach Van Geffen het weer wat benauwder. De benauwdheid bleek onnodig, want Erp gaf de voorsprong niet meer weg en het was ook na 90+5 minuten 4-3.

SV TOP heeft wonder nodig om degradatie te kunnen ontlopen

SV TOP speelde afgelopen donderdagavond al, de wedstrijd werd vanwege koningsdag verzet. TOP kwam twee keer op voorsprong, in de eerste helft was Raoul Konings de gelukkige die de 0-1 op het bord zette. Sarto kwam daarna terug tot 1-1, maar Knud van den Heuvel wist er weer 1-2 van te maken. Daarna zakte TOP in, en liep Sarto uit tot 4-2.

Erp heeft SC 't Zand met 4-3 verslagen.