Teamfoto Margriet zondag 1 in seizoen 2023/24. Bron: Margriet.

3C: EVVC geeft knullig doelpunten weg in eigen huis, Nulandia en Margriet verspelen dure punten

Voetbal 1.597 keer gelezen

VINKEL | EVVC ging in eigen huis ten onder tegen Den Dungen met 0-3. De vorm lijkt nog ver te zoeken richting de play-offs. Nulandia lijdt een nederlaag tegen Helvoirt. Nooit Gedacht pakt de laatste strohalm richting handhaving.

Door: Cis van Pinxteren

Margriet wachtte de lastige uitwedstrijd tegen RKDVC. “We gaan vol voor de derde periode”, zei trainer Maarten van Vugt vooraf. Margriet ging na vijf wedstrijden in de derde periode aan kop met dertien punten uit vijf wedstrijden. RKDVC was als winnaar van de tweede periode zeker van nacompetitie. Voor Margriet was een overwinning noodzakelijk om de koppositie in de derde periode te behouden. Op het tweede kunstgrasveld in Drunen was de stevige wind een factor. “Voor rust hadden we goede controle over de wedstrijd. Bovendien gingen we goed om met de tegenwind. We hadden met 2-0 voor moeten staan na 45 minuten”, zei Margriet-trainer Maarten van Vugt. Margriet miste alleen de nodige kansen. De tweede helft had Margriet de wind mee en RKDVC tegenwind. Op het veld draaiden de verhoudingen mee. Roy Rovers beging een overtreding na een sliding in het strafschopgebied. De gegeven pingel werd daarna benut door RKDVC. Met de 1-0 achterstand ging Margriet minder voetballen. De gelijkmaker viel alsnog. Martijn Ploegmakers dribbelde langs twee man en legde de bal panklaar voor op Agoe Hoti. Met de 1-1 kan trainer Van Vugt leven. “We hebben alles nog in eigen hand. De laatste drie wedstrijden moeten we punten pakken en beter voetballen om de periode te winnen en tweede te worden.” Door dit puntverlies verliest Margriet de koppositie in de periode aan Nieuwkuijk. Omdat andere concurrenten zoals Haarsteeg ook punten verspelen, blijft Margriet tweede in de reguliere stand. Het resterende programma voor Margriet is EVVC (thuis), DSC (uit) en Nooit Gedacht (thuis).

EVVC geeft knullig doelpunten cadeau tegen Den Dungen
EVVC kon bij een overwinning thuis tegen Den Dungen zich definitief veilig spelen. Den Dungen kwam alleen al na vijftien minuten op voorsprong. Een afstandsschot viel binnen na balverlies in de Vinkelse opbouw. EVVC kwam daarna in de eerste helft vrij weinig in de problemen. Voorin schort het momenteel aan productiviteit volgens trainer Ramon van Rixtel. “We speelden goed tot aan de zestien meter. Daar zijn we ver ondermaats en moeten we onszelf in de spiegel kijken. Veel kansen geven we niet weg. Aan de andere kant krijgen we ze zelf ook niet in overmaat.” Vinkel had in de tweede helft minder de bal. In tegenstelling tot de eerste helft kreeg het wel wat kansjes. Den Dungen hield de nul. Van Rixtel: “Op het laatste zijn we verdedigend niet scherp genoeg en geven we heel knullig twee doelpunten weg. Dat dit op eigen veld gebeurd vind ik heel erg. Dit mag niet gebeuren in Vinkel! De mouwen moeten omhoog!” EVVC blijft zesde staan. Als periodekampioen heeft het al een ticket binnen voor de nacompetitie om promotie.

Nooit Gedacht wordt wakker tegen SCG’18
Na maanden van ongelukkige resultaten is het roer om bij Nooit Gedacht. DSC en DBN’22 werden achtereenvolgens verslagen. De aanvallers tankten vertrouwen tegen de hekkensluiter DBN. Met 2-7 werd er namelijk gewonnen. Directe degradatie is niet meer mogelijk en Nooit Gedacht staat zeven punten onder de streep. Alleen als Nooit Gedacht de vier resterende duels tegen SCG’18 (thuis), Haarsteeg (uit), Den Dungen (thuis) en Margriet (uit) allemaal wint, maakt het kans om lijfsbehoud direct te verzekeren. Met die opdracht speelde Nooit Gedacht tegen SCG’18. De selectie en technische staf hadden het vooraf uitvoerig over een scherp begin. Daar kwam weinig van terecht. SCG’18 scoorde binnen 55 seconden de 0-1. “Dan denk je echt als coach ‘hoe dan’’, zei trainer Henry van der Linden. SCG verzuimt om Nooit Gedacht binnen vijf minuten te slachten. Eén kans wordt gemist, keeper Luuk Bijveld redt de derde kans. Na deze belabberde openingsfase vond Nooit Gedacht de controle. Wouter Bijveld maakt de 1-1 in de twintigste minuut op aangeven van Bob van Iersel. Tim Bissels was dichtbij de 2-1. Zijn inzet belandde op de kruising. Nooit Gedacht creëerde in de tweede helft meer kansen. Bob van Iersel had er twee, Wouter Bijveld één uit de rebound en Ken Bissels trof de paal. De bevrijdende 2-1 viel in de 73e minuut van de voet van Bob van Iersel. Van der Linden: “Zij gooien er dan een spits bij en dan maken we het onszelf onnodig lastig. Gelukkig trekken we de winst over de streep. Ik geef mijn complimenten aan de groep om na zo’n begin de wedstrijd om te zetten in winst. Als we blijven winnen zien we op het einde wel waar we eindigen.” Nooit Gedacht klimt naar de elfde plek. Het gat met de streep, Nulandia, bedraagt zeven punten. Volgende week reist Nooit Gedacht af naar Haarsteeg.

Nulandia verliest opnieuw degradatiekraker
Nulandia kreeg vorige week een zure nederlaag te verwerken tegen degradant Real Lunet met 1-2. Het gat met de streep blijft op acht punten staan. Daarmee stond Nulandia op de drempel van lijfsbehoud. Uit tegen Helvoirt verloor het op een hobbelig natuurgrasveld met 1-0. “Ik kan m’n ploeg niets verwijten. We hebben er veel energie in gestoken. Ik heb er het volste vertrouwen in dat dat harde werk zich gaat uitbetalen”, zei Nulandia-trainer Giovanni Henskens. Door deze nederlaag maken Helvoirt, Nooit Gedacht en Alem nog kans om Nulandia bij te halen in de komende drie wedstrijden. Nulandia ontvangt volgende week de koploper Nieuwkuijk. De koploper kan bij een overwinning of een gelijkspel het kampioensfeest vieren in Nuland.